Oranje bonenstaaf
1 hour
-
Marcel
Vegan
Pittig
Een oer-hollandse Oranje bonenstaaf met zoete aardappel
10 stuksgedroogde rode chilipepers
Laat de gedroogde rode chilipepers ongeveer een uur weken in heet water, tot ze zacht zijn. Hak ze grof en doe ze in een vijzel of keukenmachine.
3 cmverse gember, geschild en fijngehakt2 stukscitroengras, fijngehakt- De schil van 2 limoenen
1 eetlepelfijngehakte koriandersteeltjes1 eetlepelfijngehakte sjalot1 eetlepelfijngesneden knoflook1 theelepellichtbruine basterdsuiker- Zout en peper
Stamp of hak de chilipepers fijn en voeg de overige ingrediënten beetje voor beetje toe, tot alles fijngehakt is. Doe er zout en peper bij en roer er een beetje olie doorheen. Ziet het eruit als een stevige pasta? Dan ben je klaar!
- (vegetarische) stukjes kip
2 blikkenkikkererwten2 pakjeskokosmelk
Fruit de currypasta aan in een grote pan. Voeg de (vegetarische) kip toe en laat even meebakken. Voeg als de kip goudbruin is de kikkererwten toe met de kokosmelk. Laat sudderen totdat de vulling voldoende is ingedikt.
6tortillawraps- verse koriander
- witte kaas
Vul de bonenstaaf met de curry, verse koriander en witte kaas. Eten maar!